Skip to main content

5 razloga zbog kojih Vam treba profesionalni web designer

Profesionalne web straniceUkoliko ste se ikad na internetu tražili informaciju o izradi web stranica, vjerojatno ste primijetili da je jedan od najčešćih upita „besplatna web stranica“ ili „kako napravit besplatnu web stranicu“.

Također, danas tvrtke koje pružaju usluge web hosting-a (posebno najveće tvrtke u ovom području) nude pregršt opcija koje Vam omogućuju „da sami, bez troška, napravite svoju web stranicu u nekoliko minuta!“.

Kome onda uopće treba profesionalni web designer? Zašto ću trošiti velike novce kako bih platio nekoj tvrtki da odradi nešto što mogu i sam zar ne?

Pa sad…i ne baš.

ULTRA Studio Split se vrlo često susreće s upitima korisnika koji su napravili jednu od dvije kardinalne greške u izradi web stranica (nažalost neki korisnici su počinili obje istovremeno).

  1. Pokušali su sami izraditi mrežnu stranicu te odustali jer su naišli na problem koji nisu znali riješiti, nisu bili zadovoljni s konačnim ishodom, web stranica nije bila vidljiva itd. Razloga je bezbroj.
  2. Izradu web stranice su povjerili „susjedovom sinu koji je uvijek na kompjuteru“, ili nekoj drugoj vrsti entuzijasta koji su na kraju nažalost naišli na jednake probleme kao pod točkom 1.

Koji je konačan rezultat svega?

  • Utrošeno vrijeme ( a trebali biste se baviti prodajom svojih proizvoda ili usluga, dakle izgubili ste novac)
  • Nezadovoljavajući proizvod tj. mrežna stranica
  • Utrošeni živci…

Zar ne bi bilo jednostavnije i jeftinije da ste odmah sklopili posao s profesionalcima?

Dakle, koji su to 5 glavnih razloga zbog kojih se trebate obratiti profesionalcima poput ULTRA Studio Split?

 

1.   PROFESIONALAN IZGLED STRANICE

Osim ako nemate sreće da se bavite takvom vrstom posla u kojem nemate nikakvu konkurenciju (iako nam trenutno ne pada na pamet takva djelatnost) Vaša web stranica mora izgledati profesionalno i dostojno predstavljati Vaš brand, proizvod, uslugu ili osobu svim posjetiteljima. Neprofesionalno izrađena, tematski promašena, greškama prepuna stranica koja se sporo učitava zapravo Vam nanosi puno više štete i odvlači Vaše potencijalne kupce. Bez obzira koliko su dobro napravljeni  predlošci na web hosting-u,  Vaša web stranica nažalost neće izgledati profesionalno.

2. VRIJEME JE NOVAC

Činjenica je da i najjednostavniji alati za izradu web stranica zahtijevaju vremena da ih se u potpunosti svlada. Postavite si pitanje, imate li vremena za takvo nešto? Ili, je li bolje da se bavite drugim aspektima svog poslovanja a izradu web stranica prepustite profesionalcima?

Matematika je zapravo vrlo jednostavna:

Recimo da vaša profesionalno izrađena web stranica svaki tjedan dovede samo jednog novog kupca ili korisnika, odnosno prihod od recimo samo 400kn.

Mjesečno bi to dakle bilo: 4x400kn= 1.600kn

Na razini godine to pak iznosi: 12 x 1.600kn = 19.200kn

Drugim riječima, gubite najmanje 20.000knsvake godine zato što Vas Vaša web stranica ne predstavlja u najboljem svjetlu. Početno ulaganje u profesionalnu web stranicu u iznosu od 3.500 – 7.500 kn više ne izgleda tako puno zar ne?

3. SEO (Search Engine Optimization)

Napravili ste web stranicu samostalno ili uz nečiju pomoć. Izvrsno! Sve je u redu, odradili smo i tu muku. Sad je sve ok! Pa i ne baš. Google vas ne pronalazi. Ili ste na 136-oj stranici u Google pretraživanju. Zašto je to važno? Pa, prvo Google voli vidjeti web-lokacije koje su dobro kodirane i jasno strukturirane. Voli gurnuti na prva mjesta stranice čiji je kod i informacije jasne i smislene. Vaša web stranica može čak biti najljepša web-lokacija na svijetu … ali ako je kodiranje iza nje loše, moguće je da se uopće ne pojavljuje u Google svijetu. Dvije su ovdje bitne stvari:

  1. Svim našim klijentima dajemo isti savjet: ukoliko radimo stranicu samo da bude lijepa, uštedite si vrijeme i novac i ne treba vam stranica. Stranica mora donositi novi prihod, to joj je osnovna zadaća.
  2. Tko god vas uvjerava da će Vaša stranica odmah biti na prvom ili blizu prvog mjesta u Google pretraživanju, okrenite se i bježite jer Vas želi prevariti! SEO optimizacija stranice je dugotrajan proces koji zahtjeva i truda i vremena i znanja! Ne može se odraditi brzo i odmah jer u konačnici Google algoritam je strogo čuvana tajna, stoga vjerujte nam takozvani „web stručnjaci“ nemaju čaroban štapić.

4. ODRŽAVANJE I RAZVOJ WEB STRANICE

Čak i ako ste uspjeli na neki način premostiti prepreke iz prethodnih točaka, utrošili silno vrijeme i živce, jednog dana bez nekog posebnog razloga želite pogledati svojih ruku djelo, shvatite da se stranica „srušila“ ili je nedostupna. Što se sad dogodilo? Gdje je greška? Ponovno trošite vrijeme i novac a pitanje je hoćete li uopće problem riješiti. Profesionalci Vaš web održavaju i rade redovite kopije podataka kako bi sve funkcioniralo besprijekorno. Redovito osvježavaju sadržaj, informacije, cijene kako bi stranica (koja je zapravo „živi organizam“) uvijek bila zanimljiva pa čak i redovitim posjetiteljima. Priznajte i sami da je jedna od najgorih stvari kad pregledavate stranicu neke tvrtke i vidite da su zadnji put  informacije osvježene prije 4-5 godina.

5. DIGITALNI MARKETING

Digitalni marketing je svuda. Bilo na društvenim mrežama, bilo u Google Adwords, bilo u newsletterima. Prava profesionalna agencija će uz izradu same web stranice povećati Vašu prisutnost na nizu drugih poslovnih i društvenih mreža i na taj način povećati broj posjetitelja na vašem webu, kao i broj potencijalnih kupaca ili korisnika. Sve ovo krije dodatne prepreke, traži dodatna znanja i dodatno vrijeme. Umjesto da trošite dragocjeno vrijeme na sve ovo, trebali biste se usredotočiti na svoje klijente, vaše osoblje i druge svakodnevne zadaće i obveze. Ovaj segment svog poslovanja prepustite profesionalcima.

Nadamo se da smo Vam barem u glavnim crtama pojasnili zbog čega se trebate obratiti profesionalcima poput ULTRA Studio Split kako bi ste ostvarili svoje poslovne ciljeve i unaprijedili Vaše poslovanje. Naše korisnike i klijente prvenstveno savjetujemo u pogledu njihove prisutnosti u digitalnom svijetu. Učinite i vi pravi korak i obratite nam se s povjerenjem!

x

Ova stranica sadrži cookies tj "kolačiće" kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo prilikom pregleda naše mrežne stranice. Prihvačajući upotrebu kolačića pristajete na naše Uvjete korištenja.

Prihvaćam Odbijam Centar za sigurnost Postavke privatnosti